FC CULPA – FC SYDHAVNEN

Skuffende indsats førte til fortjent 2-4 nederlag.

Ovenpå lørdagens sejr i sæsonpremieren, så var der naturligvis optimisme i truppen. Allerede tirsdag ventede der en ny opgave, nemlig vores rivaler igennem flere år, Culpa…

Vi vidste derfor også, at der ventede os en betydeligt sværere kamp end premieren, som vi havde vundet på en relativ billig baggrund.

I oplægget havde vi fokus på hvordan vi skulle forsøge, at gøre ondt på Culpa ved at spille hurtigt og med stor bevægelighed. Uden bold skulle vi være meget opmærksomme på deres 7’er, som vi ved kan gøre meget ondt på os, hvis han får for meget tid og plads.

Lad det være sagt med det samme – vi dumpede fælt i begge afdelinger.

Første halvleg er relativt chancefattig – Culpa er farligst i et par omgange, hvor vi lige får clearet situationen i sidste øjeblik, særligt Rune kommer godt i vejen i første halvleg.

Med bolden spiller vi utrolig langsomt og uskarpt. Vi er meget stationære og meget lidt bevægelige, og derfor er boldomgangen også tilsvarende langsom. Tilmed så smider vi bolde væk på helt simple berøringer og pasninger.

Ja – kønt var det ikke, og mest positivt var det, at der fortsat stod 0-0 i pausen. En pause, hvor vi samtidig satte Jeppe og Magnus på banen for at bringe noget ny energi og mere bevægelighed end de første 45 minutter.

Vi får dog en skidt start på 2. halvleg, da Claus laver en sjælden fejl med fødderne, som deres 7’er straffer prompte, 1-0.

Energien er egentlig bedre i 2. halvleg, men vi kæmper fortsat med dumme og unødvendige boldtab, som er det rene guf for Culpa’s hurtige folk foran. Vi taber bolden midt på banen – en dyb bold, hvor vi bliver overløbet, Claus går lidt fejl af den, og 2-0.

Jeppe får bragt lidt liv tilbage i kampen, da han med et godt dybt løb og en sikker afslutning, får gjort det til 2-1 efter en god aflevering fra Marlon.

Men hvad hjælper det, når vi igen smider bolden væk og lader os straffe på fart af deres hurtige 7’er. Ét er at vi smider bolden væk – noget andet er hvordan vi står positioneret, og hvordan vi reagerer, når vi taber bolden. Simpelthen er håbløst mål at indkassere – Vi kan og skal være klogere.

I slutfasen får Jeppe tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet. Kasper Rønn sparker den knastørt ind i det lange hjørne, 3-2. Igen håb – men igen meget kortvarigt.

I Culpa’s næste angreb driver de den over venstre kanten, skærer ind over midten og lægger den dyb bold til deres 7’er, som laver dagens tredje mål. Alt, alt, alt for nemt, 4-2.

I de døende sekunder har Kasper et nyt godt frispark, som rammer stangen, men vi taber kampen 4-2. Et resultat, som vi kan takke os selv for. Vi spillede uden den fornødne energi, bevægelse, tempo og omtanke, og blev derved straffet hårdt. Undertegnede havde meget svært ved at finde en grimasse, der kunne passe efter denne meget skuffende præstation – som jeg også tror at referatet bærer præg af. Det er muligt, at lørdagens kamp stadig sat lidt i benene, men jeg har sjældent set os være så stationære og idéløse i vores spil – og samtidig uskarpe på de små nemme berøringer og pasninger – kort sagt, en rigtig dårlig dag på kontoret.

Til gengæld skal drengene roses for at møde talstærkt op til torsdagens træning, rense tavlen, og levere en træning med god energi, høj intensitet, god kvalitet og godt humør. Det er en stærk indstilling – vi har tabt en enkelt, men må videre og arbejde hen imod den næste kamp, som skal vindes – alt imens vi skal lære af de fejl vi har begået, så vi ikke falder i samme grøft igen.

Slutresultat: 4-2 (0-0)

Målscorere: Jeppe 1 og Kasper 1.

Assists: Marlon 1.

Kampens spiller: Jeppe

Jeppe kommer ind i pausen, og gør ondt på Culpa’s defensiv i 2. halvleg. Scorer selv en kasse, og får også tilkæmpet sig frisparket, som også giver mål. Og som altid går Jeppe forrest med energi og tacklinger.

Kvaje-Ib: Erik Anthon

Erik havde fået ansvaret for at uddele, da Samie ikke selv var med til kamp. Erik viste sig fra sin meget pædagogiske side, da han selv valgte at tage den – selvom det ellers ikke skortede på kandidater.