FC SYDHAVNEN – FC SYDSIDEN

For første gang siden 2009 lykkedes det klubbens flagskib, at hente 3 point i første turneringskamp.

Lørdag eftermiddag tog 1’eren hul på sæsonen på hjemmebane mod FC Sydsiden. Efter en rigtig god sommeropstart med godt træningsfremmøde, herunder tilgang på spillersiden, samt masser af intensitet og hårdt arbejde, så var hele truppen meget opsat på at komme godt fra start med en sejr efter en skuffende forårssæson, som desværre resulterede i en nedrykning.

De gode træningspas har skærpet konkurrencen i truppen, hvilket er positivt for bredden – hvilket i øvrigt gælder både 1’eren og 2’eren. Til første kamp mod Sydsiden, så holdet ud på følgende måde:

Samie

Troels

Rune Niko

Grøn Michael Broder Marlon

Serkan Kasper

Søren

Bænk: Jonathan, Da Silva og Anders.

Vi får en fornuftig start på kampen, hvor vi får sikret os spilovertaget og er dominerende på bolden. Vores løsninger på den sidste tredjedel mangler dog omtanke og skarphed, hvilket betyder at vi har svært ved at spille os til de helt åbne chancer i kampens 1. halvleg. Vores største chancer tilfalder Serkan, som får timet sine løb godt, men desværre ikke viser den store skarphed på de åbne hovedstødschancer. Det betyder, at vi går til pausen med 0-0 efter en halvleg med stor dominans, men få chancer. Dog positivt, at vi allerede ved pausen kunne se, at vores modstandere kæmpede med at følge med i tempoet og formmæssigt var presset.

I pausen har vi fokus på hvordan vi kan spille vores chancer større ved at træffe de rigtige valg, og derved gøre mere ondt på vores modstander.

Heldigvis får vi den helt optimale start på 2. halvleg, da Rune fører bolden godt frem, indgår i bandespil på højrekanten og søger til baglinien, hvorfra han slår en skarp bold ind i feltet til Søren, der som spids-angriber har bragt sig selv i feltet, hvorfra Søren sparker den i kassen, 1-0, og flot mål!

Kort efter er vi på spil igen – og igen med Rune, som assistmager. Rune får god tid på bolden – Sydsiden’s bagkæde står højt, Michael løber dybt og Rune slår den over bagkæden. Heldigvis vælger Sydsiden’s keeper, at bakke hele vejen ind i mål, hvilket betyder at Michael kan løbe den op og putte den i kassen, 2-0.

Nu går det stærkt – vi får et hjørnespark, som Troels snitter videre til bagerste område, hvor Michael står klar og banker den i kassen, 3-0. Dermed to kasser på få minutter i sin første turneringskamp i klubben. ☺

Herefter falder kampen lidt mere til ro. Vi bliver ramt af et gult kort til Søren, og Sydsiden prøver bare at begrænse skaderne, da de er døde for luft. Indskiftede Anders giver prøver på sine offensive kvaliteter, da han laver et godt dybdeløb, som bliver honoreret med en god chipbold fra Marlon. Trods en knap så god førsteberøring, så lykkes det Anders at gøre det til 4-0 med en tunnel på keeperen fra en spids vinkel.

Med små 10 minutter igen lykkes det Sydsiden, at reducere på et frispark, som Samie tager på sin kappe, 4-1.

Men inden slutfløjt får vi lukket og slukket med kampens sidste scoring til 5-1 efter et godt angreb i højresiden, hvor Anders slår en flad bold ind i feltet til Søren, som i to forsøg får banket den i kassen, 5-1, og dermed dagens anden dobbelte målscorer.

5-1 sejr, 3 point og en god start på sæsonen. Det skal nydes hele weekenden, og så skal vi være 110 % klar og fokuseret allerede på tirsdag, hvor vi skal møde lokalrivalerne fra Culpa, som rykkede ned sammen med os – Der venter os utvivlsomt en langt sværere opgave, og det kræver at alle mand er klar, såfremt vi skal sejre igen!

Slutresultat: 5-1 (0-0)

Målscorere: Søren 2, Michael 2 og Anders 1.

Assists: Rune 2, Troels 1, Marlon 1 og Anders 1.

Kampens spiller: Søren og Brodersen.

Søren spillede spidsangriber og leverede to gode mål, og gjorde generelt ondt på Sydsiden.

Brodersen spillede en god og kontrolleret kamp på midtbanen, hvor han bidrog med god lyd og klog boldomgang.