Læs om 1’erens seneste 5 kampe, der har resulteret i 7 point.

Der har været lidt stille på det seneste. Men der er nu samlet op og set tilbage på de seneste 5 kampe for 1’ern. en meget blandet landhandel, og en noget skuffende pointhøst. 

DSC_0486 (1920x1280)

Den første af disse var hjemme mod Vestia, og er en den eneste af de 5 kampe, der sluttede uafgjort.  Efter et forrygende opvarmningsspil, hvor alt nærmest lykkedes, så havde vi svært ved at komme i gang i kampen. Modvinden lige i ansigtet og et højt pressende Vestia hold gjorde spillet nervøst, og det var da også en opspilsfejl fra Samie, der førte til Vestia’s føringsmål, da de resolut straffede os, 0-1.

Stille og roligt kom vi bedre med i kampen, og anden halvdel af 1. halvleg er vi spilstyrende, og det profiterer vi af, da Søren med en god bold i dybden finder Jeppe, som scorer en god angriber-kasse, 1-1.

Hele 2. halvleg er vi det bedste hold, selvom vi har svært ved at skabe mange åbne chancer. Et par stykker bliver det dog til, så da der kun  er et par minutter tilbage, så begynder vi så småt at forvente det ene point, men der skulle nå at ske meget endnu.

Da der er spillet 89:40 minut finder Rene Grøn med en skarp bold Kasper Rønn inde i feltet, som vender på en tallerken og sparker den i kassen, 2-1, til ekstatisk jubel både indenfor og udenfor banen.

Men, men, men to minutter senere bander vi det hele væk, fordi vi har smidt bolden væk og ladet os fange i en omstilling, som Vestia løber ned og sparker i kassen via indersiden af stolpen. Et KÆMPE antiklimaks efter, at vi har kæmpet for føringsmålet hele kampen.

Ikke desto mindre en rigtig fornuftig kamp af holdet, hvis vi barberer de første 15-20 minutter væk, samt det allersidste minut. Sådan fungerer det desværre bare ikke i fodbold, men vi kan tage adskillige positive ting med fra kampen trods alt.

Slutresultat: 2-2 (1-1)

Målscorere: Jeppe 1 og Kasper 1.

Assists: Søren 1 og Grøn 1.

Kampens Spiller: Jeppe


Næste kamp var ude mod Babylon, som i deres spil og tilgang mindede meget om SSB, som vi havde haft problemer imod et par uger forinden.

Det skulle også vise sig, at være tilfældet i 1. halvleg, hvor vi kæmper med at få spillet til at fungere. Babylon dominerer og har et par hurtige fodrappe spillere, som vi kæmper med at dæmme op for.

Men som det ofte er set før, så er dødbolde et dødbringende våben, når spillet ikke kører, og det er da også et hjørnespark, der skal bringe os i front, da B header mod kassen, som Jeppe får rettet af og styret i kassen, 0-1, som også er stillingen ved pausen.

I 2. halvleg er kampbilledet imidlertid helt anderledes. Vi har 10-15 meget skarpe minutter, hvor udbygger føringen til hele 0-5.

Jeppe scorer til 0-2 på hovedet efter en ny skarp dødbold fra Grøn. Perfekt timet indløb og godt headet i kassen af Jeppe.

Michael kanonerer den i kassen fra 25-meter til 0-3.

Kasper Rønn får trukket sig ind til en friløber, som han sparker ind til 0-4. Kasper kunne i øvrigt have lavet mange kasser denne søndag, hvis bare skarpheden havde været en smule bedre på dagen. 🙂

Endelig så gør Grøn det til 0-5, da han chipper bolden over i det lange hjørne. ’Onde tunger’ vil mene, at det var et indlæg. 🙂

Efterfølgende brænder vi en del, og i stedet får Babylon reduceret i de døende sekunder til slutresultatet, 1-5.

Et uhyggelig skarpt kvarter i starten af 2. halvleg skaffede os 3 meget vigtige point!

Slutresultat: 1-5 (0-1)

Målscorere: Jeppe 2, Michael 1, Kasper 1 & Grøn 1.

Assists: Grøn 2, Børge 1, Kasper 1 & Søren 1.

Kampens Spiller: Grøn og Michael.


Næste opgave var hjemme mod ØKF. En kamp vi dominerer fra start til slut, men hvor vi kæmper med at spille os frem til de helt store chancer. Nikolaj har en god mulighed efter en dødbold, men vores største chance kommer med små fem minutter igen, hvor vores nye og helt unge mand, Gustav, får en stor chance, som keeperen desværre snupper med en god redning. Nøj – hvor kunne jeg godt have undt Gustav at sparke den ind!

I kampens døende sekunder bliver vi så vidne til noget helt vanvittigt. Jeppe går og smådiskuterer med dommeren, som til sidst betyder, at han får snakket sig til et gult kort. Det sker samtidig med at keeperen er i gang med at sparke et langt udspark – normalt ville denne type afbrydelse af spillet medføre et dommerkast. Men ikke ifølge de nye regler – i stedet er det et frispark til ØKF. Og ikke der hvor Jeppe står (ØKF’s halvdel), ej heller der hvor bolden er (i luften på ØKF’s halvdel), men i stedet der hvor bolden lander, som er langt inde på vores halvdel.

Dette frispark bliver slået ind mellem venner og fjender i boksen, hvor den bliver snittet et par gange og lander i kassen, hvorefter dommeren fløjter af, 0-1.

ØKF var lykkelige for et point og nu går de hjem med 3 – lidt af en mavepuster!!!

Slutresultat: 0-1 (0-0)

Kampens Spiller: Børge og Nikolaj.


Næste opgave var ude mod Bispebjerg i Lersøparken. Det er ganske vist nogle år siden vi har været der, men det er ikke meget som har ændret sig. Det er stadig en helt umulig bane, som er ret så svær at spille fodbold på. Derfor var vores tilgang til kampen også lidt anderledes end normalvis med et større fokus på pres og fysik, og derved lidt mindre fokus på det ’polerede spil’.

Vi starter kampen rigtig fint. Bispebjerg er slet ikke på vores halvdel og vi får lagt et rigtig godt tryk på dem. Vi har desværre ikke held til at bryde dem højt på deres halvdel, hvilket gør at vi typisk skal prøve at skabe det ’fra bunden’. Her spiller vi noget mere primitivt end sædvanligt, men har samtidig også svært ved at skabe de åbne chancer, da de har ’parkeret bussen’.

B får en pæn mulighed efter en dødbold, men misser desværre, og da vi heller ikke får sparket nogle af vores mange halve chancer i kassen, så er stillingen ved pausen 0-0.

I starten af 2. halvleg laver Michael et fremragende løb fra den centrale position, hvor han får bolden i dybden, runder keeperen, vinklen bliver lidt spids, og sparker desværre forbi – satans!

Vi bliver undervejs ramt af et par gule kort, og taber lidt af det momentum vi har haft hele kampen, dog uden at Bispebjerg på nogen måde er farlige – lige indtil det 75. minut, hvor vi står og snorksover i det centrale forsvar. En mand står helt fri langt inde i boksen og kan fra få meters afstand putte bolden i kassen, 1-0.

Det er vel hvad der sker – det er umuligt at holde modstanderen fuldstændig fra chancer i 90 minutter, men lige denne situation så sgu noget underlig ud?!

Vi kæmper videre og maser fortsat på, men det hele bliver lidt uforløst og ufarligt. I stedet lykkes vi Bispebjerg med at lukke kampen på en omstilling i de døende sekunder, hvor vi satser alt.

Møg-frustrerende, da vi uden tvivl er det bedste hold på banen. Men vi får aldrig bragt os foran i vores lange gode periode af kampen, som ville have tvunget Bispebjerg længere frem og åbnet endnu mere op for vores spil og muligheder. Satans!!

Slutresultat: 2-0 (0-0)

Kampens Spiller: Magnus


Vores seneste kamp var hjemme mod SC Amager, som heldigvis resulterede i en 5-3 sejr, hvilket var MEGET MEGET vigtigt i tabellen. Der var ikke spillet mange minutter før vi alle sammen kunne mærke, at dette var vores kamp. Med simple midler kunne vi relativt nemt spille os igennem til store chancer mod et temmelig uorganiseret hold – for at sige det pænt.

Søren bringer os foran 1-0 efter ca. 10 minutters spil, da han tager chancer fra distancen, 1-0.

Men kort efter er vi mindst ligeså uorganiseret som modstanderen – hvilket var et tilbagevendende problem gennem hele kampen til undertegnedes meget store frustration. Vi står håbløst placeret på en lang bold, som bliver båret hele vejen ind over midten og sparket i kassen – så nemme mål må vi simpelthen ikke give væk, 1-1.

Ved halvlegen fører vi 3-2. Jeppe som dobbelt målscorer med et par gode kasser til 2-1 og 3-1, inden vi igen får forsvaret os skidt umiddelbart inden pausen, hvor det bliver til 3-2.

I pausen har vi fokus på de mange ting, som vi kan og skal gøre bedre. De dumme og simple fejl, som vi begår for mange af, gør  os selv dårligere og modstanderen bedre – kort sagt.

Vi kommer fornuftigt ud efter pausen, og Kasper sætter Marlon godt op, som med speed og finesse runder et par mand og sparker den i kassen til 4-2. Flot kasse!

Jeppe får tilkæmpet sig et straffe, som Søren med dommerens hjælp får sparket i kassen, da han dømmer omspark, 5-2.

I de efterfølgende 10 minutter er vi to mand i overtal, men glemmer alt om hvad vi har aftalt i pausen. Vi får slet ikke udnyttet det, og da SC Amager bliver fuldtallig får de tilkæmpet sig et straffe, og så er det vores tur til at være 10 minutter i undertal, 5-3.

Vi får reddet stormen af og hentet de 3 meget vigtige point. Dem skal vi tage med os og glæde os over, men samtidig skal vi stille langt større krav til vores egen præstation. Vi skal være betydeligt bedre i de kommende kampe, og det gælder både i tanke og i handling.

Slutresultat: 5-3 (3-2)

Målscorere: Jeppe 2, Søren 2 & Marlon 1.

Kampens spiller: Marlon