Velkommen til Serie 4

Jeg havde fornøjelsen af at coache 3. holdet i deres debut i Serie 4, da deres normale træner Ricky Mourinho Jørgensen var blevet udlånt til Barcelona, for der at klæde deres trænerstab bedre på til de afgørende kampe om både mesterskab og CL.

Fokus til kampen var at stå dybt og så satse på omstillinger, primært til Yassin, som vi ved kan løbe fra de fleste. Kampen startede da også med at vi blev presset og Færøar kom frem til et par småchancer som Ali tog sig sikkert af, mens vi også et par gange fik Yassin sendt afsted på nogle giftige omstillinger, og på en af disse omstillinger løb han flot fra forsvaret og bankede bolden ind i mål uden chance for deres målmand 1-0 til os.

Derefter tog vores modstandere over og pressede os længere tilbage, specielt var de farlige når de fik lagt bolden over vores 4 backkæde. Efter ca. 15 min. holdt den ikke længere og Færøar fik scoret 2 gange og var således foran 2-1, da Yassin igen slap igennem og fik udlignet til 2-2, det skal dertil siges at han før det udlignende mål havde haft nogle nærgående forsøg. Ved 2-2 gik Anton i vores 4 backkæde i stykker og vi måtte rokere lidt for meget rundt for at få tingene til at hænge sammen, dette resulterede i usikkerhed i de bagerste geledder, som igen resulterede i fejlafleveringer som kostede 2 hurtige mål, således at vi før vi atter fik organsieret os var bagud 4-2. Inden pausen indkasserede vi endnu en scoring så vi var bagud 5-2 ved pausen.

I pausen justerede jeg lidt på vores kontrollerende midbanespiller så vi ikke blev så sårbare i dybdeløb midtfor, dette hjalp for de kom ikke til så mange åbne chancer i 2. halvleg. Til gengæld var der ved at være udsolgt rent konditionsmæssigt hos os så vi kom kun til sporadiske chancer, bla. burde der vel have været dømt et straffe for hands. 2. halvleg sluttede 2-0 til Færøar og således sluttede kampen 7-2 til et godt organiseret og velspillende mandskab fra Færøerne.

Hvad kan vi så lære af denne kamp: Formen er ikke hvad den burde være, samspillet kunne være bedre og vi skal have en bedre forståelse for hvordan vi står på banen og sidst men ikke mindst: Taktikeren Ricky må bruge sin tid på at rette op på Flagskibet i stedet for at prøve at lære sekundaholdet Barcelona at spille fodbold (det er og bliver et serie 5 mandskab uanset hvordan man træner dem).

Sportslige Hilsner

Assistentræner Gertsen

PS. Kampens spiller blev Yassin